Úvod Ocet Balzamický

Balzamické octy, balsamico

Balzamický ocet (aceto balsamico), který je znám také pod názvy balzamikový či balzámový ocet, se zrodil v italské Modeně. Jedná se o ocet vyráběný z moštu vinných hroznů. Díky své nezaměnitelné nasládlé a kořenité chuti si jej zamilujete. Skvěle se hodí nejen jako dochucovadlo do pokrmů a na čerstvou zeleninu. Výborně doplní i ovoce, sýry či marinády. S pomocí této kulinářské kořenící přísady dodáte vašim pokrmům jiskru.


  • Typy katalogů
    • Obrázkový výpis

Balsamico ocet bílý Quadrotta Goccia Umb…

  • 173,00 Kč Cena s DPH
 ks

Skladem

Balsamico ocet O Sole e Napule 500ml

  • 62,00 Kč Cena s DPH
 ks

Skladem

Bílá italská zálivka z vinného octa De N…

  • 107,00 Kč Cena s DPH
 ks

Skladem

Balsamico ocet De Nigris 500ml

  • 62,00 Kč Cena s DPH
 ks

Skladem

Bílá italská zálivka z vinného octa Prez…

  • 107,00 Kč Cena s DPH
 ks

Skladem



Aby tento skvost obohatil pokrmy na vašem jídelním stole, potřebuje svůj čas. Stejně jako víno, zraje v dřevěných sudech k dokonalé chuti i balzamický ocet. Podle doby zrání můžeme balzamikový ocet rozdělit do tří skupin 

  1. Mladý – doba zrání trvá minimálně tři roky a perfektně dochutí čerstvé zeleninové saláty.
  2. Středně starý – doba zrání trvá šest až dvanáct let a postará se o dochucení omáček.
  3. Extra starý – nejdražší. Doba zrání trvá až pětadvacet let. Je velice sladký a pro zajištění skvělé chuti stačí použít pouze malé množství

Tepelnou úpravou by mohlo dojít k zásadnímu ovlivnění chuti a tak se tento ocet používá nejčastěji při přípravě studených pokrmů a lahůdek. Mezi italské speciality rozhodně patří aceto balsamico – extra staré (extra vecchio) servírované ve sklenici s ledem jako digestiv.

Kontaktujte nás

I.C.B.C. spol. s r.o.

Zámecká 30
751 24 Přerov-Čekyně
Tel.: +420 581 211 784
Fax: +420 581 213 834
E-mail: icbc@icbc.cz

Najdete nás

     

Novinky na e-mail