Přílohy

Přílohy jsou nepochybně důležitým zdrojem sacharidů, které by se v rámci našeho jídelníčku měly objevovat. Z toho důvodu bychom na přílohy neměli zapomínat nebo je zcela vynechávat. Mezi oblíbené přílohy se nejen v italské kuchyni řadí bramborové noky, kuskus či polenta. Zapomeňte chvilku na české knedlíky a obohaťte svůj jídelníček o zdravé a lehké přílohy.


Probíhá načítání komponenty
Bramborové noky (Gnocchi) PAIP 500g
Nejprodávanější

Bramborové noky (Gnocchi) PAIP 500g

34,00 Kč
29,57 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Bramborové noky PAIP obsahují 80% brambor Rychlá a nenáročná příprava...ch...
Bulgur Martino 500g
Novinka

Bulgur Martino 500g

35,00 Kč
30,43 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Bramborové mininoky (Chicche) PAIP 500g

Bramborové mininoky (Chicche) PAIP 500g

38,00 Kč
33,04 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Bramborové mininoky PAIP obsahují 80% brambor Rychlá a nenáročná příprava....
Bramborové noky (Gnocchi) PAIP 1000g

Bramborové noky (Gnocchi) PAIP 1000g

64,00 Kč
55,65 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Bramborové noky PAIP obsahují 80% brambor Rychlá a nenáročná příprava...ch...
Kuskus (Cous cous) Granoro 1kg
Nejprodávanější

Kuskus (Cous cous) Granoro 1kg

65,00 Kč
56,52 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Cous cous (střední velikost granule)
Polenta instantní La Grande Ruota 2kg

Polenta instantní La Grande Ruota 2kg

136,00 Kč
118,26 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Polenta je starověké jídlo italského původu vyráběné z obilovin v oblasti "...
Kuskus (Cous cous) v pytli Martino 5kg

Kuskus (Cous cous) v pytli Martino 5kg

285,00 Kč
247,83 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Bulgur v pytli Martino 5kg

Bulgur v pytli Martino 5kg

292,00 Kč
253,91 Kč bez DPH
Ks
Skladem

Ke zmíněným přílohám se hodí nejen zelenina a maso, ale také omáčky. V České republice mezi nejoblíbenější omáčky patří pravděpodobně svíčková z výše uvedeným knedlíkem. Co však vyzkoušet něco nového z receptury slunné ItálieRajčatové omáčku s olivami, bazalkou či pečeným česnekem si rozhodně zamilujete. Stačí jen ochutnat.

Pesto

Pesto alla genovese je omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka, díky které má omáčka specificky zelenou barvu. Kolébkou této omáčky je severní Itálie. Tradiční příprava pesta spočívá v rozdrcení bazalkových listů v moždíři, do kterého se postupně přidávají další přísady jako je sůl, česnek, piniové oříšky, ovčí sýr a nakonec olivový olej. Na trhu se můžeme setkat i s pestem alla siciliana, jehož hlavní přísadou jsou vedle bazalkových listu sušená rajčata.