Přílohy

Přílohy jsou nepochybně důležitým zdrojem sacharidů, které by se v rámci našeho jídelníčku měly objevovat. Z toho důvodu bychom na přílohy neměli zapomínat nebo je zcela vynechávat. Mezi oblíbené přílohy se nejen v italské kuchyni řadí bramborové noky, kuskus či polenta. Zapomeňte chvilku na české knedlíky a obohaťte svůj jídelníček o zdravé a lehké přílohy.


Probíhá načítání komponenty
Polenta instantní La Grande Ruota 2kg

Polenta instantní La Grande Ruota 2kg

136,00 Kč
118,26 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Polenta je starověké jídlo italského původu vyráběné z obilovin v oblasti "...

Ke zmíněným přílohám se hodí nejen zelenina a maso, ale také omáčky. V České republice mezi nejoblíbenější omáčky patří pravděpodobně svíčková z výše uvedeným knedlíkem. Co však vyzkoušet něco nového z receptury slunné ItálieRajčatové omáčku s olivami, bazalkou či pečeným česnekem si rozhodně zamilujete. Stačí jen ochutnat.

Pesto

Pesto alla genovese je omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka, díky které má omáčka specificky zelenou barvu. Kolébkou této omáčky je severní Itálie. Tradiční příprava pesta spočívá v rozdrcení bazalkových listů v moždíři, do kterého se postupně přidávají další přísady jako je sůl, česnek, piniové oříšky, ovčí sýr a nakonec olivový olej. Na trhu se můžeme setkat i s pestem alla siciliana, jehož hlavní přísadou jsou vedle bazalkových listu sušená rajčata.