Úvod Ocet Balzamický Acetificio Marcello De Nigris s.r.l.

Balzamické octy, balsamico Acetificio Marcello De Nigris s.r.l.

Balzamický ocet (aceto balsamico), který je znám také pod názvy balzamikový či balzámový ocet, se zrodil v italské Modeně. Jedná se o ocet vyráběný z moštu vinných hroznů. Díky své nezaměnitelné nasládlé a kořenité chuti si jej zamilujete. Skvěle se hodí nejen jako dochucovadlo do pokrmů a na čerstvou zeleninu. Výborně doplní i ovoce, sýry či marinády. S pomocí této kulinářské kořenící přísady dodáte vašim pokrmům jiskru.


  • Typy katalogů
    • Obrázkový výpis

Bílá italská zálivka z vinného octa De N…

  • 107,00 Kč Cena s DPH
 ks

Skladem

Balsamico ocet De Nigris 500ml

  • 62,00 Kč Cena s DPH
 ks

Skladem

Bílá italská zálivka z vinného octa Prez…

  • 107,00 Kč Cena s DPH
 ks

Skladem



Aby tento skvost obohatil pokrmy na vašem jídelním stole, potřebuje svůj čas. Stejně jako víno, zraje v dřevěných sudech k dokonalé chuti i balzamický ocet. Podle doby zrání můžeme balzamikový ocet rozdělit do tří skupin 

  1. Mladý – doba zrání trvá minimálně tři roky a perfektně dochutí čerstvé zeleninové saláty.
  2. Středně starý – doba zrání trvá šest až dvanáct let a postará se o dochucení omáček.
  3. Extra starý – nejdražší. Doba zrání trvá až pětadvacet let. Je velice sladký a pro zajištění skvělé chuti stačí použít pouze malé množství

Tepelnou úpravou by mohlo dojít k zásadnímu ovlivnění chuti a tak se tento ocet používá nejčastěji při přípravě studených pokrmů a lahůdek. Mezi italské speciality rozhodně patří aceto balsamico – extra staré (extra vecchio) servírované ve sklenici s ledem jako digestiv.

Kontaktujte nás

I.C.B.C. spol. s r.o.

Zámecká 30
751 24 Přerov-Čekyně
Tel.: +420 581 211 784
Fax: +420 581 213 834
E-mail: icbc@icbc.cz

Najdete nás

     

Novinky na e-mail