Rýže

Rýže je obvykle spojována s Indií nebo Čínou, kde se pěstuje již několik tisíc let. Postupně se ale tato surovina rozšířila všude po světě a právě v Itálii se stala oblíbenou pochutinou a nezbytnou součástí pravých italských specialit. V naší nabídce rýží naleznete několik druhů, příchutí i speciální rýže pro děti. U rýže Arborio Riso vám navíc přinášíme recept na nefalšované a oblíbené italské rizoto.


Probíhá načítání komponenty
Rýže Arborio Ellebi 500g
Nejprodávanější

Rýže Arborio Ellebi 500g

55,00 Kč
47,83 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Rýže Arborio Ellebi  
Rýže jasmínová Curtiriso 1kg
Novinka

Rýže jasmínová Curtiriso 1kg

69,00 Kč
60,00 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Nejoblíbenější surovina v thajské kuchyni.
Rýže Carnaroli Curtiriso 1kg
Novinka

Rýže Carnaroli Curtiriso 1kg

93,00 Kč
80,87 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Rýže Nero Venere Ellebi 1kg

Rýže Nero Venere Ellebi 1kg

159,00 Kč
138,26 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Rýže Nero Venere
Rýže Lungo dlouhozrnná Curtiriso 5kg
Novinka

Rýže Lungo dlouhozrnná Curtiriso 5kg

188,00 Kč
163,48 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Rýže dlouhozrnná B
Rýže Suppli kulatozrnná Curtiriso 5kg
Novinka

Rýže Suppli kulatozrnná Curtiriso 5kg

198,00 Kč
172,17 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Rýže Lungo Parboiled Curtiriso 5kg

Rýže Lungo Parboiled Curtiriso 5kg

205,00 Kč
178,26 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Rýže Basmati Curtiriso 5kg
Novinka

Rýže Basmati Curtiriso 5kg

412,00 Kč
358,26 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Basmati = "královna vůní"

Oblíbené italské rizoto se připravuje z rýže Arborio, která se pěstuje v oblasti Lombardie.

 

Pro přípravu pokrmů byste měli vědět, že existuje několik druhů rýže. Rýže Arborio je velmi kvalitní surovinou, která je esteticky vzhledná i po uvaření a neztrácí škrob. Perfektně se hodí na přípravu rizot. Druh Carnaroli je rýže, kterou rád použije každý začátečník v kuchyni. Díky vysokému obsahu škrobu se jen tak nerozvaří a chutná skvěle. Oblíbená je i rýže Parboiled, která je velmi bohatá na vitamíny a minerální látky. 

Chuť šafránu

Pro ochucení rýže, těstovin a masa se ve španělské, latinskoamerické, francouzské a orientální kuchyni používá šafrán. Ten kromě lahodné chuti, kterou dodá pokrmům, podporuje zažívání, malé dávky mají mírně afrodiziakální účinky. Je ale třeba dát si pozor na vyšší dávky, které vyvolávají překrvení vnitřních orgánů, bolesti hlavy.