Balzamické octy, balsamico

Balzamický ocet (aceto balsamico), který je znám také pod názvy balzamikový či balzámový ocet, se zrodil v italské Modeně. Jedná se o ocet vyráběný z moštu vinných hroznů. Díky své nezaměnitelné nasládlé a kořenité chuti si jej zamilujete. Skvěle se hodí nejen jako dochucovadlo do pokrmů a na čerstvou zeleninu. Výborně doplní i ovoce, sýry či marinády. S pomocí této kulinářské kořenící přísady dodáte vašim pokrmům jiskru.


Probíhá načítání komponenty
Bílá italská zálivka z vinného octa De Nigris 500ml
- 45 %
Akce

Bílá italská zálivka z vinného octa De N...

107,00 Kč 59,00 Kč
51,30 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Ochucený vinný kvasný ocet - od klasického aceto balsamico di Modena se liší tím...
Balsamico ocet De Nigris 500ml
- 11 %

Balsamico ocet De Nigris 500ml

70,00 Kč 62,00 Kč
53,91 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Ochucený vinný kvasný ocet
Balsamico ocet Andrea Milano 500ml
Novinka

Balsamico ocet Andrea Milano 500ml

62,00 Kč
53,91 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Balsamický ocet z Modeny IGP. 
Krém z balsamického octa Prezioso 250ml
- 27 %
Akce

Krém z balsamického octa Prezioso 250ml

95,00 Kč 69,00 Kč
60,00 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Krém z balzamického octa  
Krém z balsamického octa Villa Vittoria 250ml
Novinka

Krém z balsamického octa Villa Vittoria ...

95,00 Kč
82,61 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Krém s balsamickým octem z Modeny IGP
Bílá italská zálivka z vinného octa Prezioso 500ml

Bílá italská zálivka z vinného octa Prez...

107,00 Kč
93,04 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Bílá italská zálivka z vinného octa  
Bílá italská zálivka z vinného octa Villa Vittoria 500ml
Novinka

Bílá italská zálivka z vinného octa Vill...

107,00 Kč
93,04 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Bílá zálivka s balsamickým octem z Modeny IGP. 

Aby tento skvost obohatil pokrmy na vašem jídelním stole, potřebuje svůj čas. Stejně jako víno, zraje v dřevěných sudech k dokonalé chuti i balzamický ocet. Podle doby zrání můžeme balzamikový ocet rozdělit do tří skupin 

  1. Mladý – doba zrání trvá minimálně tři roky a perfektně dochutí čerstvé zeleninové saláty.
  2. Středně starý – doba zrání trvá šest až dvanáct let a postará se o dochucení omáček.
  3. Extra starý – nejdražší. Doba zrání trvá až pětadvacet let. Je velice sladký a pro zajištění skvělé chuti stačí použít pouze malé množství

Tepelnou úpravou by mohlo dojít k zásadnímu ovlivnění chuti a tak se tento ocet používá nejčastěji při přípravě studených pokrmů a lahůdek. Mezi italské speciality rozhodně patří aceto balsamico – extra staré (extra vecchio) servírované ve sklenici s ledem jako digestiv.