Úvod Recepty Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Risotto alla Milanese

Suroviny:

•  400g rýže Arborio •  3 plátky másla • větší cibuli • sklenka bílého vína nebo prosecca (šumivé víno) • hovězí vývar nebo bujónovou kostku •
• šafrán  sůl • parmezán •


Příprava:

Do většího kastrolu dáme 3 plátky másla a drobně nasekanou větší cibuli, kterou necháme zpěnit. Přidáme rýži, zamícháme, aby se zamastila. Zalijeme sklenkou bílého vína nebo prosecca, mícháme. Osolíme, přidáme hovězí vývar nebo bujónovou kostku a vodu, postupně po naběračkách, a občas mícháme. Asi po 7 min. přidáme šafrán a mícháme.
Až je rýže uvařená, al dente - ne rozvařená, zhasneme, přidáme 2-3 plátky másla a hodně strouhaného parmezánu a zamícháme. Necháme v kastrolu pod pokličkou asi 3 min. odpočinout a podáváme.

Čas přípravy: 20 minut

Porce: 4 osoby

Kontaktujte nás

I.C.B.C. spol. s r.o.

Zámecká 30
751 24 Přerov-Čekyně
Tel.: +420 581 211 784
Fax: +420 581 213 834
E-mail: icbc@icbc.cz

Najdete nás

     

Novinky na e-mail