Balzamické octy, balsamico

Balzamický ocet (aceto balsamico), který je znám také pod názvy balzamikový či balzámový ocet, se zrodil v italské Modeně. Jedná se o ocet vyráběný z moštu vinných hroznů. Díky své nezaměnitelné nasládlé a kořenité chuti si jej zamilujete. Skvěle se hodí nejen jako dochucovadlo do pokrmů a na čerstvou zeleninu. Výborně doplní i ovoce, sýry či marinády. S pomocí této kulinářské kořenící přísady dodáte vašim pokrmům jiskru.


Probíhá načítání komponenty
Balsamico ocet De Nigris 500ml
- 11 %

Balsamico ocet De Nigris 500ml

70,00 Kč 62,00 Kč
53,91 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Ochucený vinný kvasný ocet
Krém z balsamického octa Prezioso 250ml

Krém z balsamického octa Prezioso 250ml

95,00 Kč
82,61 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Krém z balzamického octa
Bílá italská zálivka z vinného octa De Nigris 500ml

Bílá italská zálivka z vinného octa De N...

107,00 Kč
93,04 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Ochucený vinný kvasný ocet - od klasického aceto balsamico di Modena se liší tím...
Bílá italská zálivka z vinného octa Prezioso 500ml

Bílá italská zálivka z vinného octa Prez...

107,00 Kč
93,04 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Bílá italská zálivka z vinného octa

Aby tento skvost obohatil pokrmy na vašem jídelním stole, potřebuje svůj čas. Stejně jako víno, zraje v dřevěných sudech k dokonalé chuti i balzamický ocet. Podle doby zrání můžeme balzamikový ocet rozdělit do tří skupin 

  1. Mladý – doba zrání trvá minimálně tři roky a perfektně dochutí čerstvé zeleninové saláty.
  2. Středně starý – doba zrání trvá šest až dvanáct let a postará se o dochucení omáček.
  3. Extra starý – nejdražší. Doba zrání trvá až pětadvacet let. Je velice sladký a pro zajištění skvělé chuti stačí použít pouze malé množství

Tepelnou úpravou by mohlo dojít k zásadnímu ovlivnění chuti a tak se tento ocet používá nejčastěji při přípravě studených pokrmů a lahůdek. Mezi italské speciality rozhodně patří aceto balsamico – extra staré (extra vecchio) servírované ve sklenici s ledem jako digestiv.