Bulgur v pytli Martino 5kg
Detailní popis
Bulgur je chutnější než kuskus, výživnější než rýže, přiravuje se rychleji než kroupy a má široké možnosti použití. Má výraznou obilnou vůni a příjemnou oříškovou chuť.
Bulgur se vyrábí z tvrdých odrůd pšenice. Při výrobě se zrna nejprve namáčí, poté se uvaří, usuší a podrtí na malé kousky.
Obsahuje vitamín A, fosfor, železo, hořčík a minimum tuku a proto se řadí mezi výrobky zdravé výživy.
Složení
Tvrdá pšenice.
Obsahuje lepek.
Použití
- "Rizoto" - místo rýže bulgur
- Do nádivek
- Zavářka do polévky
- Do salátů
Příprava
Bulgur při přípravě vstřebá až 3 násobek vody a je možné ho upravovat následujícími třemi způsoby:
- Vařením na mírném ohni po dobu 12-15 minut. Je možné také bulgur odstavit po pěti minutách a nechat dojít pod pokličkou.
- Zalitím horkou vodou, přikrytím pokličkou a pro udržení tepla zabalením do utěrky. Bulgur bude hotový za 25-30 minut.
- Nabobtnáním - nejšetrnější způsob, díky kterému se uchovají všechny vitamíny a minerály. V tomto případě se bulgur zalije studenou vodou a nechá zhruba hodinu nabobtnat.
Recept
Recept na Tabbouleh z bulguru naleznete zde.
Další informace
Hmotnost obsahu: 5kg
Skladování: Skladujte v suchu a chladu.
Výživové údaje ve 100g
Energie | 1409kJ/335kcal |
Tuky z toho nasycené mastné kyseliny |
2,5g 0,3g |
Sacharidy z toho cukry |
57g 1,5g |
Vláknina | 18g |
Bílkoviny | 12g |
Sůl | 0,04g |
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!