Feferonková pasta Granoro 180g
Pouze z čerstvých chilli papriček pocházejících z Kalábrie bez použití konzervačních látek a barviv.
Feferonková pomazánka s extra panenským olivovým olejem. Studená neemulgovaná omáčka pálivá.
Detailní popis
Feferonkový krém chilli pikantní se vyrábí pouze z čerstvých chilli papriček pěstovaných v italské oblasti Calábrie, které jsou ceněny pro svou jedinečnou vůni a kořenitost v celém světě. Nasekané a rozmixované feferonky do krému jsou ochuceny pouze extra panenským olivovým olejem, baleny ve skle a stabilizovány sterilizačním procesem.
Chilli paprička (též čili paprička nebo feferonka je plodem exotických druhů křovitých paprik rostoucích v tropech a subtropech Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Jižní a Střední Ameriky, zvláště Mexika. Hojně ji užívají i na Balkáně.
Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích a proto pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Kdo nemá rád mléko, může si ústa vypláchnout sklenkou silné kořalky, protože kapsaicin je rozpustný i v alkoholu.
Složení
Feferonky (81%), extra panenský olivový olej (18%), vinný ocet, sůl (0,5%).
Použití
Připravena k okamžitému použití na:
- Topinky
- Jednohubky
- Brambory
- Rajčatové omáčky na těstoviny
- Maso na grilu
- Vařené maso
- Ryby
- Vejce
Další informace
Balení: 180 g
Karton: 12 ks (objednat lze libovolné množství kusů)
Skladování: Po otevření doporučujeme zalít trochou olivového oleje, tak, aby olej převyšoval krém a skladujte po otevření v chladničce (4°C)
Výživové hodnoty ve 100 g
Energie | 807kJ/193 kcal |
---|---|
Tuky z toho nasycené mastné kyseliny |
17,8 g 2,5 g |
Sacharidy z toho cukry |
5,1 g 2,2 g |
Vláknina | 1,9 g |
Bílkoviny |
2,1 g |
Sůl | 0,54 g |