Ocet

Ocet je rozhodně dlouholetým pokladem v domácnostech po celém světě. Jako schopný pomocník nám po boku slouží již od antiky. Ocet se běžně používá nejen jako dochucovadlo, ale také jako konzervační prostředek nejrůznějších potravin. V malém množství má blahodárné účinky na náš trávicí trakt, kterému napomáhá s těžko stravitelnými pokrmy. Italské octy by rozhodně neměly chybět na vašem jídelním stole. Jaký druh je váš nejoblíbenější?


Probíhá načítání komponenty
Vinný ocet červený De Nigris 1000ml

Vinný ocet červený De Nigris 1000ml

55,00 Kč
47,83 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Vinný ocet červený  
Bílá italská zálivka z vinného octa De Nigris 500ml
- 45 %
Akce

Bílá italská zálivka z vinného octa De N...

107,00 Kč 59,00 Kč
51,30 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Ochucený vinný kvasný ocet - od klasického aceto balsamico di Modena se liší tím...
Jablečný ocet bílý Prezioso 500ml

Jablečný ocet bílý Prezioso 500ml

66,00 Kč
57,39 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Krém z balsamického octa Prezioso 250ml
- 27 %
Akce

Krém z balsamického octa Prezioso 250ml

95,00 Kč 69,00 Kč
60,00 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Krém z balzamického octa  
Rýžový ocet De Nigris 500ml

Rýžový ocet De Nigris 500ml

85,00 Kč
73,91 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Ocet z rýže. Vyroben fermentací rýže.
Bílá italská zálivka z vinného octa Prezioso 500ml

Bílá italská zálivka z vinného octa Prez...

107,00 Kč
93,04 Kč bez DPH
Ks
Skladem
Bílá italská zálivka z vinného octa  

Měli jste tu čest ochutnat všechny druhy octa? Mezi nejznámější patří pravděpodobně „aceto balsamico“, které známe i pod názvem balzamikový či balzamický ocet. Jeho typicky nasládlá chuť je spojena především s oblíbenou italskou kuchyní. Nesmíme však zapomínat na další druhy, mezi které jednoznačně patří ocet vinný, jablečný, rýžový či sladový, který se používá hlavně ve Velké Británii. 

Zůstat na ocet se již nejeví tak špatně

Výše zmíněné úsloví známe všichni a nikdo z nás jej nechce slyšet, proč ale? Ten, kdo je v kuchyni, jako doma se těmto slovům zasměje, protože ví, že bez kapky octa by některé pokrmy zkrátka nebyly tak lahodné. Co by byl křehký salát se sušenými rajčaty bez zálivky složené z olivového oleje a octa? Nic víc, než jen natrhaná zelenina. Říká se, že sůl je nad zlato. Který drahý kov se vyrovná octu?