Penne alla siciliana
Suroviny
• 400g řezance • velká cibule • 3-4-stroužky česneku • máslo • olivový olej • 1kg krájených rajčat
• sůl • bazalka • parmezán • 3 lilky • mozzarella.
Příprava
Lilky nakrájíme na plátky asi 6 mm silné a ogrilujeme v mikrovlnné troubě - nebo osmažíme na velké pánvi na olivovém oleji po obou stranách. Mezi tím ve větším kastrolu zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek na másle a olivovém oleji - dohromady do sklovata, přidáme krájená rajčata, rozmačkáme je a za stálého míchání 10 - 15 minut vaříme. Nakonec přidáme bazalku.
Jakmile šťáva hodně zhoustne a olej se zabarví do červena, přidáme uvařené a scezené těstoviny a posypeme parmezánem, přidáme mozzarellu nakrájenou na kostičky, zamícháme, vypneme oheň, a posypeme grilovaným lilkem, nakrájeným na malé kousky a zamícháme.
Čas přípravy: 25 minut
Porce: 4 osoby