Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Penne alla siciliana

Penne alla siciliana

Suroviny

• 400g řezance • velká cibule • 3-4-stroužky česneku •  máslo • olivový olej • 1kg krájených rajčat 
•  sůl •  bazalka •  parmezán • 3 lilky •  mozzarella.

Příprava

Lilky nakrájíme na plátky asi 6 mm silné a ogrilujeme v mikrovlnné troubě - nebo osmažíme na velké pánvi na olivovém oleji po obou stranách. Mezi tím ve větším kastrolu zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek na másle a olivovém oleji - dohromady do sklovata, přidáme krájená rajčata, rozmačkáme je a za stálého míchání 10 - 15 minut vaříme. Nakonec přidáme bazalku.
Jakmile šťáva hodně zhoustne a olej se zabarví do červena, přidáme uvařené a scezené těstoviny a posypeme parmezánem, přidáme mozzarellu nakrájenou na kostičky, zamícháme, vypneme oheň, a posypeme grilovaným lilkem, nakrájeným na malé kousky a zamícháme.

Čas přípravy: 25 minut

Porce: 4 osoby