Fleky (Maltagliata riccia) Reggia 500g

Kód produktu: 36051 Kód výrobce: 8008857611075 Výrobce: Pastificio Antonio Pallante s.r.l.
32,00 Kč
27,83 Kč bez DPH
Skladem
Ks

Přílohové těstoviny vhodné k zapékání

Zobraz detailní popis

Detailní popis

Semolina je mouka z tvrdé pšenice, z čehož plyne také další používaný název tohoto druhu těstovin, a to těstoviny z tvrdé pšenice. Semolina je druhým nejrozšířenějším druhem. Pěstuje se v Evropě, Austrálii a Kanadě. K výrobě většiny tuzemských těstovin se používá pšenice obecná.Tvrdá pšenice je jako základní surovina na výrobu těstovin dražší, avšak vhodnější. Těstoviny vyrobené ze semoliny se nelepí, nerozvařují, jsou tvarově stálejší.  Příprava: těstoviny se vaří "al dente" (na skus) v dostatečně slané vodě, mírně se ochladí a přidá se trocha panenského olivového oleje. Vařením "al dente" se rozumí takové vaření, při němž těstovina uvnitř zůstane mírně nedovařená.

Složení

Semolina z tvrdé pšenice, voda. Obsahuje lepek.

Další informace

Balení: 500 g
Karton: 12 ks (objednat lze libovolné množství kusů)
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem

Návod k přípravě

  • Množství vody a soli: poměr by měl být 1 litr vody, 10 g soli na 100 g těstovin
  • Po 2 minutách varu je třeba těstoviny promíchat (zvednout je ode dna) tak, aby plavaly volně ve vodě
  • Těstoviny uvařit "al dente" (na skus), max. 10 minut jinak pak pustí moc škrobu a snižuje se jejich nutriční hodnota
  • Opatrně scedit a malé množství vody, ve kterém jsme vařili těstoviny lze použít při konečné úpravě pro lepší konzistenci omáček

Výživové hodnoty na 100 g

Energie 1516 kJ/358kcal

Tuky

  z toho nasycené mastné kyseliny

1,3 g

0,2 g

Sacharidy

  z toho cukry

73 g

3 g 

Bílkoviny 12 g
Sůl 0,007 g
Vláknina 2,9 g

Hodnocení produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!

Napište hodnocení
*
*