Fusilli ai quattro formaggi

Fusilli ai quattro formaggi

Suroviny

• 400g vřetena •  máslo •  200-300g strouhaných sýrů (ementál, gouda, niva nebo gorgonzola, eidam, čedar nebo jiné sýry - ne mozzarellu) • ½ sklenky Gran Cucinysůl • pepř • parmezán

Příprava

V širším, nejlépe teflonovém kastrolu rozpustíme kousek másla a za stálého míchání přidáváme na mírném ohni postupně předem nastrouhaný sýr: ementál, niva-gorgonzola, eidam, fontina, taleggio, galbanino, gouda, čedar, slovenský volovec-skoro jako Gruyére, nebo zbytky jakýchkoliv sýrů co najdeme v ledničce - podle množství porcí, 50-80 g na osobu. Ne mozzarellu, táhne se, vznikla by z toho velká žvýkačka. Přidáme 1/2 sklenky smetany nabo Gran cuciny, zamícháme, pak trochu soli a případně pepře.
Až vznikne jemný krém vypneme, přidáme ihned horké scezené těstoviny, zamícháme, posypeme parmezánem a ihned podáváme.

Čas přípravy: 20 minut

Porce: 4 osoby