Vřetena (Fusilli) Reggia 500g
Přílohové těstoviny. Fusilli je druh těstovin typický pro jih Italié zejména z oblasti Molise a Kampánie
Detailní popis
Semolina je mouka z tvrdé pšenice, z čehož plyne také další používaný název tohoto druhu těstovin, a to těstoviny z tvrdé pšenice. Semolina je druhým nejrozšířenějším druhem. Pěstuje se v Evropě, Austrálii a Kanadě. K výrobě většiny tuzemských těstovin se používá pšenice obecná.Tvrdá pšenice je jako základní surovina na výrobu těstovin dražší, avšak vhodnější. Těstoviny vyrobené ze semoliny se nelepí, nerozvařují, jsou tvarově stálejší. Příprava: těstoviny se vaří "al dente" (na skus) v dostatečně slané vodě, mírně se ochladí a přidá se trocha panenského olivového oleje. Vařením "al dente" se rozumí takové vaření, při němž těstovina uvnitř zůstane mírně nedovařená.
Složení
Semolina z tvrdé pšenice, voda.
Obsahuje lepek.
Návod k přípravě
- Množství vody a soli: poměr by měl být 1 litr vody, 10 g soli na 100 g těstovin
- Po 2 minutách varu je třeba těstoviny promíchat (zvednout je ode dna) tak, aby plavaly volně ve vodě
- Těstoviny uvařit "al dente" (na skus), max. 10 minut jinak pak pustí moc škrobu a snižuje se jejich nutriční hodnota
- Opatrně scedit a malé množství vody, ve kterém jsme vařili těstoviny lze použít při konečné úpravě pro lepší konzistenci omáček
Další informace
Balení: 500 g
Karton: 24 ks (objednat lze libovolné množství kusů)
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem
Výživové údaje ve 100g
Energie | 1524kJ/360kcal |
Tuky z toho nasycené mastné kyseliny |
1,3g 0,2g |
Sacharidy z toho cukry |
73g 3g |
Vláknina | 2,9g |
Bílkoviny | 12,5g |
Sůl | 0,007g |
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!