Fusilli con asparagi
Suroviny:
• 400g fusilli • svazek chřestu • máslo • 2-3 stroužky česneku • mouka • smetana • petržel • sůl • pepř • bazalka • parmezán •
Příprava:
Do slané vody dáme vařit svázaný chřest asi na 10-15 min, podle toho jak je silný, (odkrojíme bílé části stonků a vyhodíme je). Špičky chřestu necháme venku z vody, aby se nerozvařily. Poté odřežeme všechny špičky a dáme je bokem, a stonky nakrájíme na kolečka o výšce 1 cm. V širším kastrolu rozpusťte 4 asi 0,5 cm silné plátky másla, přidejte 2-3 nakrájené stroužky česneku, nechejte je zpěnit, přidejte nakrájený chřest, zamíchejte, zaprašte trochou mouky a pomalu přilejte 1,5 dcl smetany a zamíchejte. Přidejte nadrobno nasekanou petrželku a vařte dalších 5 minut, pak vše lehce rozmixujte ponorným mixerem, a stáhněte z ohně.
Osolte a případně trošku opepřete. Přidejte scezené těstoviny a posypte delšími nakrájenými kousky chřestu, které jsme nechali bokem. Přidejte potrhanou čerstvou bazalku, zamíchejte, posypte parmezánem a podávejte.
Čas přípravy: 15-20 minut
Porce: 4 osoby