HUMMUS - natěrka z cizrny (arabského původu)

HUMMUS - natěrka z cizrny (arabského původu)

Suroviny

sůl • trochu pepře • šťáva z půl citronu • 200 g cizrny - scedíme • trochu olivového oleje.  Můžeme přidat i tahinu (sezamová pasta), ale není nutná

Příprava

  • Je velmi jednoduchý na přípravu a je plný zdravých ingrediencí. Cizrna je zdrojem zinku, kyseliny listovébílkovin a má nízký obsah tuku a většina z toho je polynenasycené.

Vše dobře rozšleháme na krém. Dáme na talíř a ozdobíme trochou mleté sladké papriky a olivovým olejem. Podáváme jako předkrm s opečeným chlebem, rohlíkem. Velmi dobré i s Bibanesi.

Zapíjíme bílým vínem.

Čas přípravy: 20 minut

Porce: 2-3 osoby