Penne alla boscaiola
Suroviny
• 400g řežanců • 500g hub nebo i žampionů • 500g krájených rajčat • 4 stroužky česneku • hodně petrželky
• 70g anglické slaniny • půl sklenky bílého suchého vína • olivový olej • sůl • feferonka nebo feferonkový krém
• parmezán
Příprava
Anglickou slaninu nakrájenou na kousky za stálého míchání osmahneme na olivovém oleji s nakrájeným česnekem.
Přidáme žampiony nebo houby (i sušené) nakrájené nadrobno.
Podlijeme vínem, necháme víno vypařit, přidáme krájená rajčata, osolíme a případně přidáme feferonku. Přikryjeme a na mírném ohni necháme dělat za častého míchání asi 15 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a zamícháme.
Mezi tím uvaříme těstoviny, scedíme je a přidáme je do kastrolu s připravenou omáčkou. Znovu zamícháme, posypeme strouhaným parmezánem a podáváme.
Čas přípravy: 20 minut
Porce: 4 osoby