Ravioli alla ricotta e salvia
Suroviny:
• 2 balíčky Raviol s tvarohem a špenátem • 4 silnější plátky másla • 10-15 lístků čerstvé nebo mražené šalvěje • strouhanka • sůl • parmezán •
Příprava:
V menším množství vody uvaříme Ravioly - čtvercové šátečky plněné špenátem a tvarohem-ricottou- a scedíme je. Pozor, vaříme jen velmi krátce, podle návodu na obalu, nebo, jsou-li čerstvé, domácí, tak max. 5 min. Protože jsou z těsta s vejci, tak se snadno a rychle rozvaří. V teflonovém kastrolu nebo na větší pánvi rozpustíme máslo, osolíme, přidáme větší lístky šalvěje, trochu strouhanky a zpěníme. Přidáme uvařené a scezené Ravioly, opatrně zamícháme, posypeme parmezánem. Ihned servírujeme.
Čas přípravy: 10-15 minut
Porce: 4 osoby