Rýže Arborio Riso Gallo 500g
Jedná se o celosvětově známou rýži, která je vhodná na přípravu italských rizot
Detailní popis
Rýže Arborio se pěstuje v oblasti Lombardie (část Itálie). Jedná se o celosvětově známou rýži pro její kvalitu (velké zrno), esteticky velmi vzhledné. Neztrácí škrob a proto je velmi vhodná na přípravu krémových rizot. Rýže Arborio při vaření výborně absorbuje ingredience a je možné ji připravit na mnoho způsobů.
Složení
Rýže loupaná ARBORIO (vakuově balená)
Použití
Rizota, přílohová rýže.
Způsob přípravy italského rizota
Základní suroviny: máslo, menší cibule, rýže Arborio, 2 dcl bílého vína, strouhaný parmezán, vývar z masa nebo zeleniny.
Další ingredience můžete přidat dle vaší chuti: houby, míchanou zeleninu, různé druhy sýrů, pesto, šafrán atd.
- Do cibule osmahnuté na másle přidejte rýži Arborio, přidejte 2 dcl bílého vína a za stálého míchání vařte na mírném plameni, než se víno vsákne do rýže
- Pak přidávejte postupně vývar a za stálého míchání vařte 18 minut, až je rýže krémová a měkká
- Během vaření přidávejte další ingredience dle chuti a fantazie
- Před dokončením přidejte strouhaný parmezán. Příprava většinou trvá 18 - 20 minut za stálého míchání
Další informace
Balení: 500 g
Karton: 12 ks (objednat lze libovolné množství kusů)
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem
Výživové hodnoty ve 100 g
Energie | 355 kcal/1507 kJ |
---|---|
Bílkoviny | 7,0 g |
Sacharidy |
79,0 g |
Tuky |
1,0 g |
Vláknina | 0,8 g |
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!