Crema di piselli - hrášková polévka

Crema di piselli - hrášková polévka

Suroviny

400g hrášku v konzervě či ve skle 
 1 cibule 
 2 pórky 
 50g másla 
• 1 vrchovatá lžíce hladké mouky 
 hrst nadrobno nakrájené petrželky 
• gran cucina 200ml 
 pár lístků máty 
 2 polévkové lžíce nastrouhaného parmezánu
sůl
• chleba

Příprava

Nadrobno nakrájenou větší cibuli zpěníme v širším kastrolu na másle do sklovata, přidáme pórky nakrájené na kolečka a osmahneme.

Přidáme lžíci mouky a uděláme jemnou jíšku. Za stálého míchání přidáme 1/2 litru vody.

Přidáme opláchnutý hrášek, petrželku, mátu a povaříme asi 15 minut.

Vše pořádně rozmixujeme mixérem.

Osolíme, přidáme gran cucinu, zamícháme a stáhneme z plotny.

Vsypeme parmezán a znovu zamícháme.

Náš tip: Na pánvi osmahneme do zlatova chleba nakrájený na kostičky a pak jím ozdobíme polévku.

Čas přípravy: cca 30 min