Fusilli tricolore con zucca

Fusilli tricolore con zucca

Suroviny

• 400 g barevná vřetena • 700g žluté dýně •  5-6 stroužků česneku • olivový olejsůl • 500g krájených rajčat •  rozmarýn •  petržel •  bílé vínogran cucina 

Příprava

Na olivovém oleji ve větším kastrolu zpěníme česnek, přidáme krájená rajčata a 5 minut dusíme. Mezitím necháme změknout plátek dýně nakrájený na kostky v mikrovlnné troubě, jen na minimální výkon, asi 8min. Potom přidáme na kostky nakrájenou dýni do kastrolu s rajčaty a vaříme cca 10 min. zakryté. Přisypeme rozmarýn a petržel, podlijeme vínem a dalších 10-15 minut dusíme. Poloměkkou dýni částečně rozmixujeme ponorným mixerem, posolíme a na závěr zjemníme gran cucinou. Přidáme uvařené a scezené těstoviny. Ihned servírujeme.

Čas přípravy: 25-30 minut

Porce: 4 osoby