Insalata di riso nero con salmone
Suroviny
• 300g černé rýže "Venere" • 200g uzeného lososa • 300g cukety • 50ml bílého vína • šalotka • petržel • extra panenský olivový olej • pepř • sůl
Příprava
Rýži vaříme asi 20 minut v dostatečném množství osolené vody.
Mezitím nakrájíme na tenké plátky šalotku a cuketu na kostičky. Vše necháme zpěnit na pánvi zakápnutou extra panenským olivovým olejem.
Jakmile je cuketa krásně měkká a šalotka osmahnutá dozlatova, přidáme lososa nakrájeného na tenké plátky a vše dobře promícháme. Poté nalijeme sklenici bílého vína a povaříme dalších 5 minut.
Vypneme hořák a sundáme z plotny. Dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.
Rýži scedíme, vysypeme na pánev s připravenými surovinami a důkladně promícháme.
Vše vysypeme do připravené mísy a ponecháme asi hodinu v lednici. Servírujeme vlažné.
Čas přípravy: 30 minut