Nidi fettuccine Gragnano 500g
Kvalitní prémiové těstoviny vyráběné dle tradiční metody, téměř 500 let staré.
Detailní popis
Při výrobě těchto těstovin se používají směsi nejlepších druhů mouky z tvrdé pšenice s vysokým obsahem bílkovin a s nízkým obsahem popelů. Používají se bronzové nože pro krájení těsta a nízký tlak při vykrajování.
Složení
Semolina z tvrdé pšenice, voda.
Obsahuje lepek.
Jak probíhá sušení?
Těstoviny jsou sušené při teplotách 43-48°C, ve statických sušárnách po dobu 1-2 dnů dle druhu (oproti 6 hodin u klasických těstovin), čímž si zachovávají lepší nutriční hodnoty. Takto se lépe v těstovině uchovají bílkoviny, a tím mají i lepší chuť a výšší nutriční hodnoty.
Návod k přípravě
- Množství vody a soli: poměr by měl být 1 litr vody, 10 g soli na 100 g těstovin
- Po 2 minutách varu je třeba těstoviny promíchat (zvednout je ode dna) tak, aby plavaly volně ve vodě
- Těstoviny uvařit "al dente" (na skus), max. 10 minut jinak pak pustí moc škrobu a snižuje se jejich nutriční hodnota
- Opatrně scedit a malé množství vody, ve kterém jsme vařili těstoviny lze použít při konečné úpravě pro lepší konzistenci omáček
Další informace
Balení: 500 g
Karton: 20 ks (objednat lze libovolné množství kusů)
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem
Výživové hodnoty ve 100 g
Energie | 1489 kJ / 351 kcal |
---|---|
Tuky z toho nasycené mastné kyseliny |
1,0 g 0,2 g |
Sacharidy z toho cukry |
73, 0 g 4,0 g |
Vláknina | 3,0 g |
Bílkoviny | 13,0 g |
Sůl | 0,0 g |
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!