Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Nidi fettuccine Gragnano 500g

Kód produktu: 55003 Kód výrobce: 8002399001905 Výrobce: Pastai Gragnanesi Societá Cooperativa
89,00 Kč
77,39 Kč bez DPH
Skladem
Ks

Kvalitní prémiové těstoviny vyráběné dle tradiční metody, téměř 500 let staré.

Zobraz detailní popis
  • Zeptejte se odborníka

Detailní popis

Při výrobě těchto těstovin se používají směsi nejlepších druhů mouky z tvrdé pšenice s vysokým obsahem bílkovin a s nízkým obsahem popelů. Používají se bronzové nože pro krájení těsta a nízký tlak při vykrajování.

Složení

Semolina z tvrdé pšenice, voda.
Obsahuje lepek. 

Jak probíhá sušení?

Těstoviny jsou sušené při teplotách 43-48°C, ve statických sušárnách po dobu 1-2 dnů dle druhu (oproti 6 hodin u klasických těstovin), čímž si zachovávají lepší nutriční hodnoty. Takto se lépe v těstovině uchovají bílkoviny, a tím mají i lepší chuť a výšší nutriční hodnoty.

Návod k přípravě

  • Množství vody a soli: poměr by měl být 1 litr vody, 10 g soli na 100 g těstovin
  • Po 2 minutách varu je třeba těstoviny promíchat (zvednout je ode dna) tak, aby plavaly volně ve vodě
  • Těstoviny uvařit "al dente" (na skus), max. 10 minut jinak pak pustí moc škrobu a snižuje se jejich nutriční hodnota
  • Opatrně scedit a malé množství vody, ve kterém jsme vařili těstoviny lze použít při konečné úpravě pro lepší konzistenci omáček

Další informace

Balení: 500 g 
Karton: 20 ks (objednat lze libovolné množství kusů)
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem

Výživové hodnoty ve 100 g

Energie 1489 kJ / 351 kcal

Tuky

  z toho nasycené mastné kyseliny

1,0 g 

0,2 g

Sacharidy

  z toho cukry

73, 0 g

4,0 g

Vláknina 3,0 g
Bílkoviny 13,0 g
Sůl 0,0 g

Hodnocení produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!