Tento e-shop využívá cookies

Na našich webových stránkách používáme soubory cookies. Některé z nich jsou nezbytné, zatímco jiné nám pomáhají vylepšit tento web a váš uživatelský zážitek. Souhlasíte s používáním všech cookies?

Cookies nastavení

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat nastavení cookies níže.

Penne all´Arrabbiata

Penne all´Arrabbiata

Suroviny:

• 400g penne nebo tortiglioni • 4 stroužky česneku • sušené houby •
• 80g slaniny (nejlépe italská pancetta) • 500g krájených rajčat olivový olej •  feferonka • bazalka • sůl •


Příprava: 

V širším kastrolu na olivovém oleji současně opražíme slaninu nakrájenou na kousky a česnek do růžova asi 3 minuty, přidáme sušené houby, které jsme měli předem namočené ve vodě. Zamícháme a necháme vařit asi 5 minut. Pak přidáme krájená rajčata, feferonku nakrájenou na kousíčky, osolíme a necháme vařit na mírném ohni asi 10 minut za občasného míchání, až šťáva zhoustne a olej bude červený. Chvíli před tím, než je šťáva hotová, přidáme bazalku a zamícháme. Mezi tím v osolené vodě uvaříme těstoviny. Scedíme je a dáme do kastrolu s rajčatovou omáčkou, smícháme, případně posypeme parmezánem, znovu zamícháme a ihned podáváme.

Čas přípravy: 20 minut

Porce: 4 osoby