Rajčatová omáčka s feferonkou Sacla 420g
Detailní popis
Rajčata jsou u Italů nejoblíbenějším a nejpoužívanějším druhem zeleniny. Na světě existuje až 5 000 odrůd.
Ke zpracování jsou vybírány jen nejkvalitnější rajčata, která se zpracovávají bezprostředně po sklizni. Tyto výrobky se používají jak ve studené kuchyni (do salátů nebo jako zeleninová obloha), tak i na vaření (pod maso apod.)Chili paprička (též čili paprička nebo feferonka je plodem exotických druhů křovitých paprik rostoucích v tropech a subtropech Indie, Číny, Japonska, Vietnamu, Afriky, Jižní a Střední Ameriky, zvláště Mexika. Hojně ji užívají i na Balkáně.
Tyto feferonky jsou ostré odrůdy zpravidla vytrvalých kořeninových paprik. Za svou pálivou chuť vděčí látce kapsaicin, která se dobře rozpouští v tucích a proto pro zahnání akutního pocitu pálení v ústech nejlépe pomůže sklenka mléka. Kdo nemá rád mléko, může si ústa vypáchnout sklenkou silné kořalky, protože kapsaicin je rozpustný i v alkoholu.
Složení
Rajčata (96%) (nakrájená na kostičky, rajčatová šťáva, rajčatový protlak), extra panenský olivový olej, sůl, petržel, cibule, cukr, koncentrovaná citronová šťáva, mletý česnek, mleté feferonky (0,1%)
Použití
Jedno balení vystačí na 4 porce. Použití omáček na těstoviny je velmi snadné. Do uvařených těstovin se zamíchá potřebné množství omáčky a dle chuti se posype strouhaným sýrem, nejlépe parmezánem a můžete ihned servírovat.
Další informace
Balení: 420 g
Karton: 6 ks (objednat lze libovolné množství kusů)
Skladováni: Po otevření uchovávejte v chladničce a spotřebujte nejlépe do 2 týdnů
Výživové hodnoty na 100 g
Energie | 214kJ/51kcal |
---|---|
Tuky z toho nasycené mastné kyseliny |
1,5 g 0,3 g |
Sacharidy z toho cukry |
7,1 g 4,5 g |
Bílkoviny | 1,3 g |
Sůl | 1,0 g |
Hodnocení produktu
Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!