Rýžový olej je typický pro Japonsko, Koreu, USA nebo Thajsko. I vy si ho však můžete dopřát a využít jeho výjimečných kvalit. Tento olej se vyrábí vymačkáním klíčku obilky rýže, má specifickou chuť a příjemné oříškové aroma. Má navíc vysoký obsah přírodních antioxidantů, pomáhá při vysoké hladině cholesterolu a má prakticky 0 % transmastných kyselin. Rýžový olej můžete zařadit do dietního a zdravého, vyváženého jídelníčku. Přidejte si ho do košíku!
Rýžový olej je pro svou delikátní chuť a příjemné aroma stále více populární. Vřele ho doporučujeme i vám! Použijte ho na smažení, pečení, fritování nebo jako ti největší gurmáni k přípravě salátů a dresinků. A využijte přitom jeho preventivních a léčivých vlastností.
Díky vysokému bodu přepálení (až 215°C) a nízké přilnavosti je rýžový olej nejčistším olejem pro přípravu smažených pokrmů jemné chuti.
Rýžový olej významně snižuje vysokou hladinu LDL (špatného) cholesterolu v lidském těle. V porovnání s ostatními potravinovými oleji ovšem zároveň zvyšuje HDL (zdravý) cholesterol. Má 0 % transmastných kyselin a obsahuje Skvalen, který pečuje o vaši pokožku, zpomaluje tvorbu vrásek nebo také podporuje růst vlasů. Rýžový olej je přírodní antioxidant a zdroj vitamínu E. Je hypoalergenní a v kuchyni zdraví překypujících Asiatů nesmí chybět. Naučte se ho používat i vy!