Úvod Těstoviny Neplněné Vřetena (Fusilli) Reggia 5kg

Vřetena (Fusilli) Reggia 5kg

Přílohové těstoviny.

Vřetena (Fusilli) je druh těstovin typický pro jih Italié zejména z oblastí Molise a Kampánie Detailní informace

Cena s DPH 198,00 Kč
Cena bez DPH 172,17 Kč
 ks
Dostupnost Skladem
Kód produktu 36003

Vřetena (Fusilli) Reggia 5kg

Semolina je mouka z tvrdé pšenice, z čehož plyne také další používaný název tohoto druhu těstovin, a to těstoviny z tvrdé pšenice. Semolina je druhým nejrozšířenějším druhem. Pěstuje se v Evropě, Austrálii a Kanadě. K výrobě většiny tuzemských těstovin se používá pšenice obecná.Tvrdá pšenice je jako základní surovina na výrobu těstovin dražší, avšak vhodnější. Těstoviny vyrobené ze semoliny se nelepí, nerozvařují, jsou tvarově stálejší.  Příprava: těstoviny se vaří "al dente" (na skus) v dostatečně slané vodě, mírně se ochladí a přidá se trocha panenského olivového oleje. Vařením "al dente" se rozumí takové vaření, při němž těstovina uvnitř zůstane mírně nedovařená.

Složení

Semolina z tvrdé pšenice, voda. Obsahuje lepek.

Návod k přípravě

  • Množství vody a soli: poměr by měl být 1 litr vody, 10 g soli na 100 g těstovin
  • Po 2 minutách varu je třeba těstoviny promíchat (zvednout je ode dna) tak, aby plavaly volně ve vodě
  • Těstoviny uvařit "al dente" (na skus), max. 10 minut jinak pak pustí moc škrobu a snižuje se jejich nutriční hodnota
  • Opatrně scedit a malé množství vody, ve kterém jsme vařili těstoviny lze použít při konečné úpravě pro lepší konzistenci omáček

Další informace

Balení: 5000 g
Karton: 3 ks (objednat lze libovolné množství kusů)
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem

Výživové hodnoty ve 100 g

Energie 357 kcal/1513 kJ
Bílkoviny 11,8 g

Sacharidy

  z toho cukry

73,0 g

3,0 g 

Tuky

  z toho nasycené

1,3 g

0,2 g

Vláknina 2,9 g
Sodík 0,003 g

Výrobci

Kontaktujte nás

I.C.B.C. spol. s r.o.

Zámecká 30
751 24 Přerov-Čekyně
Tel.: +420 581 211 784
Fax: +420 581 213 834
E-mail: icbc@icbc.cz

Najdete nás

     

Novinky na e-mail