Vřetena (Fusilli) Reggia 5kg

Kód produktu: 36003 Kód výrobce: 8008857350486 Výrobce: Pastificio Antonio Pallante s.r.l.
198,00 Kč
172,17 Kč bez DPH
Skladem
Ks

Přílohové těstoviny.

Vřetena (Fusilli) je druh těstovin typický pro jih Italié zejména z oblastí Molise a Kampánie

Zobraz detailní popis

Detailní popis

Semolina je mouka z tvrdé pšenice, z čehož plyne také další používaný název tohoto druhu těstovin, a to těstoviny z tvrdé pšenice. Semolina je druhým nejrozšířenějším druhem. Pěstuje se v Evropě, Austrálii a Kanadě. K výrobě většiny tuzemských těstovin se používá pšenice obecná.Tvrdá pšenice je jako základní surovina na výrobu těstovin dražší, avšak vhodnější. Těstoviny vyrobené ze semoliny se nelepí, nerozvařují, jsou tvarově stálejší.  Příprava: těstoviny se vaří "al dente" (na skus) v dostatečně slané vodě, mírně se ochladí a přidá se trocha panenského olivového oleje. Vařením "al dente" se rozumí takové vaření, při němž těstovina uvnitř zůstane mírně nedovařená.

Složení

Semolina z tvrdé pšenice, voda. Obsahuje lepek.

Návod k přípravě

  • Množství vody a soli: poměr by měl být 1 litr vody, 10 g soli na 100 g těstovin
  • Po 2 minutách varu je třeba těstoviny promíchat (zvednout je ode dna) tak, aby plavaly volně ve vodě
  • Těstoviny uvařit "al dente" (na skus), max. 10 minut jinak pak pustí moc škrobu a snižuje se jejich nutriční hodnota
  • Opatrně scedit a malé množství vody, ve kterém jsme vařili těstoviny lze použít při konečné úpravě pro lepší konzistenci omáček

Další informace

Balení: 5000 g
Karton: 3 ks (objednat lze libovolné množství kusů)
Skladování: Skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním světlem

Výživové údaje ve 100g

Energie 1524kJ/360kcal

Tuky

z toho nasycené mastné kyseliny

1,3g

0,2g

Sacharidy

z toho cukry

73g

3g

Vláknina 2,9g
Bílkoviny 12,5g
Sůl 0,007g

Hodnocení produktu

Produkt zatím nikdo nehodnotil, buďte první!

Napište hodnocení
*
*